Ако сте почитатели на най-великата игра, то популярните футболни залози със сигурност ще вдигнат адреналина ви! Готови ли сте да вдигнете нивото и да обогатите знанията си? Точно това разкрива това ръководство - кои са основните видове футболни залози и как се изчисляват коефициентите. В допълнение, ще може да прочетете кратък обзор за водещите онлайн букмейкъри:

  1. bet365 – аудио коментар за футбол
  2. Betano – специални залози и “Бетано ментор за залагания”
  3. Palms Bet – лоялна програма
  4. bwin – FreeBet
  5. Sesame – персонални бонуси

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Препоръчваме да се запознаете с тях, преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

​Сайтове за футболни залози в България - Фактори за добра оценка

Да се впуснете в сайтове за футболни залози понякога може да бъде объркващо, ако не знаете какво да търсите. С този удобен списък със седем задължителни неща при избора на платформа пътуването ви към онлайн залаганията ще стане лесно и забавно:

  • Атрактивен дизайн
  • Уебсайт или приложение за мобилни устройства
  • Разнообразие от събития/пазари
  • Ниски маржове
  • Бонуси с постижими изисквания за залагане
  • Методи за плащане без такси
  • 24/7 обслужване на клиенти

Тези седем основни правила ще ви отведат до доверен сайт за залози на футбол. Чрез събиране на достъпната информация в интернет и мнения на потребители, в следващия параграф ще прочетете повече за топ 6 сайта за футболни залози. Всеки един от изброените букмейкъри е лицензиран от местния регулатор (НАП). Все пак, може и сами да вземете под внимание и други потребителски мнения, преди да създадете акаунт. Както и да подходите, когато става въпрос за придобиване на надеждна информация, тук със сигурност ще я намерите.

​Bet365 (www.bet365.com)

Когато искате да залагате на футбол, bet365 се нарежда сред водещите предпочитания на залагащите на футбол. Повече от две десетилетия те определят стандартите в онлайн залаганията и не само това. Пионерският дух на bet365 ги е накарал да въведат някои невероятни функции, като частично изплащане на суми, функция за резултати на живо за мачовете, ранно изплащане, ако вашият отбор води с 2 или повече гола, както и допълнителни бонуси. Освен това, с тяхното удобно телефонно приложение и бързото време за реакция от страна на клиентската поддръжка, е лесно да се разбере защо Bet 365 царува в света на футболните залози.

*Регистрирайте се, депозирайте 10 лв или повече във Вашата сметка и ние ще получите Кредити за Залози на стойността на Вашия квалифициращ депозит (до 100 лв), след като направите квалифициращи залози на същата стойност и те бъдат уредени. Само за нови клиенти, важат условия. nss-bg.org

 

Към bet365

 

​Betano (www.betano.bg)

Влезте в играта с Betano! Тяхната функция "Ментор" съставя автоматична рубрика с най-добрите футболни прогнози за днешния ден, като към всяка прогноза са приложени убедителни аргументи. В сайта на Бетано можете и да персонализирате залозите си според нуждите си с помощта на електронния фиш по изключително удобен начин. Освен това те предлагат много бонуси, като ранно изплащане за футбол, ACCA бонус до 50% и застраховка на залог за една загубила секция.

 

Към Betano

 

Palms Bet (www.palmsbet.com)

Palms Bet прави вълни в света на спортните залагания! Те не само предлагат казино игри, но и мащабните им спонсорства на спортни събития от вякакъв характер са им спечелили заслужена репутация на доказана марка. През всеки един уикенд, когато възникнат големи мачове от популярни първенства, клиентите могат да се възползват от специални залози като прогнозиране на корнери или жълти картони. Статистиката в реално време, както и тракерите в реално време дават по-голяма възможност за точна прогноза на резултата.

 

Към Palms Bet

 

​Bwin (www.bwin.com)

Вече 25 години bwin предлага вълнуващи спортни залози на феновете от всички краища на света! Лицензиран в България от години, bwin дава на българските клиенти много възможности да упражняват спортните си познания. Букмейкърът може да се похвали с над 25 дисциплини със събития, вариращи от почитани от мнозина футболни мачове и също толкова обичаните тенис двубои, плюс волейбол и хокей на лед. Освен това няма да пропуснете нищо - има предавания на живо, които обхващат основно футболни мачове. За 90% от спотните събития с лайвстрийм, bwin предлага комбиниране на максимум 10 пазара при създаване на залог.

 

Към bwin

 

​Sesame (www.sesame.bg)

Миналата година Сезам обедини усилията си с БФС и стана официален партньор на Купата на България, което доведе до по-голям награден фонд за участниците в турнира и невероятни бонуси! За да подсладим сделката още повече, дерби мачовете идват с безплатни залози, които са лесни за усвояване. Що се отнася до опциите за футболни залози в сайта, можете да избирате от основните лиги като ЛаЛига или Бундеслига, както и да правите дългосрочни прогнози относно победителите в първенствата и шампионите за местните купи - и всичко това, без да напускате мястото си!

 

Към Sesame

 

​Основи във футболните залози

Дори обикновените спортни фенове често са запознати с основите на футболните залози:

  • "1" за победа на домакините,
  • "Х" за равенство
  • "2", ако смятате, че гостите ще излязат начело

Например изборът на 1 (победа за домакините) при прогноза 2:1 се счита за успешен - докато залагащите на 2:2 или 2:3 ще загубят залога си. Съществува обаче и азиатски хендикап, за да намалите потенциалните загуби и да се възползвате дори когато резултатите не се развиват според очакванията. Основните футболни залози като цяло предлагат конкурентни коефициенти в сравнение с много други пазари - освен това някои сайтове вече пускат и опции с 0% марж, което прави по-лесно от всякога да се включите и да се възползвате от потенциалната възвръщаемост.

​Популярни футболни залози

Искате да направите залог? Традиционалистите могат да се придържат към познатото, докато търсачите на приключения могат да се насочат към екзотични пазари. Каквото и да изберете, ето няколко чудесни възможности за всеки.

​Краен резултат

Залагането на крайния резултат от футболен мач е вълнуващ начин да се включите в действието. Можете да избирате измежду три възможни изхода: победа за избрания от вас отбор, равенство или победа на неговия противник.

Пазарът за краен резултат (moneyline) е сред първите представени опции при поставяне на залози поради своята популярност. Трябва да отбележим също така, че при уреждането на този пазар се разглежда само резултатът от редовните 90 минути. Отбелязване на голове при добавеното време и дузпи не важат, ако спортното събитие с елиминационен характер (например Шампионска лига).

Някои сайтове дори предлагат функцията "Ранно изплащане" като стимул - ако избраният от вас фаворит води с два гола при активирането ѝ, вашият залог ще бъде отчетен като печливш независимо от оставащото време за игра.

​Под/над голове

Готови ли сте да прогнозирате отбелязването на общия брой голове в големия мач? Ако е така, можете да избирате между две опции - Под или Над. По презумпция линията определена от букмейкърите е 2,5. При 0, 1 или 2 гола залогът Под (Under) печели, а Над (Over) е успешен при над 3 отбелязани гола.

Все пак, ако не искате да се задоволявате само с една опция, може да заложите на алтернативни гол линии, базирани на предишни мачове на всеки отбор. При този залог може да с възползвате от по-високи коефициенти.

​Азиатски хендикап

Пазарът на азиатски хендикап е чудесна възможност за залагащите на спортни събития, които искат да добавят предимство или застраховка към залозите си. Подобен на европейския вариант, този хендикап е свързан с по-нисък риск. Тази система за залагане е разделена на три отделни категории:

  • Четвъртини (+/- 0.25 или +/- 0.75)
  • Половини (+/- 0.5 или +/- 1.5)
  • Цели линии (+/- 1.0 или +/- 2.0)

При четвъртините , поставянето на залози -0.25 връщат половината от първоначалния залог при среща свършила с равенство. Алтернативно, ако изберете (-0.75), можете да си върнете цялата сума от залога, ако избрания отбор има 2+ гола, или да получите 1/2 от сумата при един гол.

С други думи, използването на азиатски хендикап може да ви върне парите дори при сценарии, които не се развиват според очакванията ви.

​Футболни залози на картони

Съдиите също се нареждат сред основните авторитетни фигури на футболното игрище, раздавайки правосъдие под формата на жълти и червени картони на играчите, които нарушават правилата. Независимо дали става въпрос за фаул, умишлено бавене на времето или обиден език, съдиите следят за спазването на правилата от страна на отборите. Ако търсите тръпка от вашите футболни залози в мачове, в които смятате, че ще се играе грубо, някои от изброените пазари по-долу е за вас.

​Брой картони

Футболните залози на брой картони в мача се нарежда сред най-популярните, когато става въпрос за големи спортни събития. Диапазонът на линиите варира от 2,5 до 7,5 картона в зависимост от статистиката на всеки отбор и от това колко стриктно осъжда съдията. Обикновено в Ла Лига и Серия А официалните предупреждения са с по-голям брой, отколкото в първенства като Висшата лига или Първа Бундеслига.

За да направите своя залог, имате две основни опции: над (over), което може да бъде подходящо, когато се очаква огнен екшъn или под (under), ако се предвижда по-малко агресивна игра.

​Двата отбора да получат картон

Търсите ли допълнително въление от вашите футболни залози? Подобен на “Двата отбора да отбележат”, този залог не предлага особено висок коефициент.

С този футболен залог може да избирате между "Да" и "Не", като изборът на "Да" означава, че и двата отбора ще получат картони, а "Не" означава, че единият от тях няма да получи наказание. Този залог, който се играе най-често по време на дербита и груби мачове от лигата, представя на феновете вълнуващ начин да гледат играта на любимия си отбор.

​Играч да получи картон

В мачовете, изпълнени с драматични моменти, има още един вълнуващ начин да се възползвате от предимството - футболни залози на жълти картони. Каземиро, Пепе и Джака са играчи, които често биват санкционирани от съдиите - освен това дефанзивните халфове и защитниците са склонни да бъдат наказвани по-често от нападателите или вратарите.

Когато поставяте залог, че избраният от вас футболист ще получи картон по време на мача, уверете се, че той наистина играе. В противен случай, селекцията ще бъде анулирана. Коефициентите за този вид залог могат да варират от 2.00 до 10.00 в зависимост от важността на двубоя от пъвенството и представянето на играчите.

Сайтове за футболни залози според

Подобрени коефициенти

bet365

Бонуси за футболни залози

Betano

Турнири за футболни залози

Palms Bet

Подобрени коефициенти за акумулатори

bwin

Bore Draw

Sesame

​Футболни залози на голове

Футболът е вечна игра, която завладява сърцата и умовете на зрителите по цял свят. Независимо дали става въпрос за силно съперничество между два отбора или за привърженици, които подкрепят любимия си отбор, фразата “футболът е игра на голове”е това, което движи всяка страна напред, карайки онлайн букмейкърите да предлагат разнообразие от футболни залози на голове за това коя страна ще отбележи точки на таблото.

​Двата отбора да отбележат гол

Ако търсите лесен начин, по който да поставите футболни залози, тогава този пазар е за вас. Опциите тук са само две - двата отбора да отбележат попадения или само единият да отбележи. Kоефициентите започват от 1.30, достигайки до 2.50, когато има налице фаворит. Ако мачът завърши 0:0, всички залози на " Двата отбора да отбележат - НЕ" ще се изплатят, което означава, че това може да бъде изключително изгодно в зависимост от това колко стратегически ще заложите.

​Първо полувреме - отбелязани голове

Ако търсите начин да разнообразите следващия си футболен мач, защо не опитате да заложите на резултата от първото полувреме? Налични са опции, специфични за полувремената, които включват залози под/над с линии като 0.5, 1.5 и 2.5 гола, отбелязани преди почивката - включително всяко добавено от съдиите време. Например, ако Манчестър Сити се изправи срещу Арсенал и мачът завърши при резултат 1:0 на полувремето, тогава над 0.5 гола ще е печеливш футболен залог.

​Първи отбелязал гол

Ако интуицията Ви подсказва кой отбор ще излезе по-силен и очаквате да пробие в резултата, тогава имате три възможности за залог:

  • Първи гол за домакина
  • Няма гол в мача
  • Първи гол за госта

В случай, че VAR отмени първия гол на избрания от вас отбор залогът ви ще остане неуреден.

​Футболни залози на полувреме

Букмейкърите предлагат футболни залози както за цялостния изход на мача, така и за конкретни моменти, като например полувреме. Залозите на полувремето предоставят много вълнуващи възможности за играчите - от прогнозиране на победител или общ брой отбелязани голове до по-сложни залози като точни резултати.

Въпреки че предлагат прилив на адреналин, футболните залози на полувреме изискват предпазливост. Никога не се знае кога аутсайдерът може да изненада всички, като поведе в първото полувреме.

​Точен резултат на полувреме

Този пазар предлага добри коефициенти и кратки срокове за уреждане, което го прави популярна опция за запалените на футболни фенове. Прогнозирането на резултата обаче не е лесно, тъй като трябва да можете да познаете точните резултати на двата отбора. Най-успешните прогнози обикновено се фокусират върху ниски резултати , като 0:0; 1:0; 0:1; 2:0 или 1:1. Рядко в едно полувреме се отбелязват повече от три гола.

​Точен брой голове в мача

При този вид футболни залози отново е необходима прецизност. Тук точния брой голове не се отнася за тези отбелязани само от единия отбор, а за общия им брой за цялото полувреме независимо в чия врата са попаднали. Ако заложите на 3 гола през първото полувреме, ще спечелите при резултатът до почивката е 1:2, 0:3, 3:0 или 2:1.

За този пазар обикновено коефициентите са по-високи, което увеличава и евентуалната печалба ако спечелите. При прекъсване на мача преди края на полувремето залогът се отменя и балансът ви се възстановява.

​Футболни залози на играчи

Футболът често се възприема като отборна игра. Все пак е ясно, че отделните играчи могат да имат огромно влияние върху резултата. Подобно на други спортове, се раздават награди, които отличават не само общите победи в шампионата, но и изключителните постижения на отделни личности в тези отбори - например наградите за най-добър играч и най-много асистенции, които се присъждат в края на сезона.

И тъй като съвременните букмейкъри приемат залози, свързани и с тези подвизи, феновете имат повече възможности от всякога да изразят подкрепата си за любимите си футболисти и да прогнозират кой играч ще се издигне над останалите!

​Метод на гол

Залагащите имат възможност да заложат на начина, по който ще бъде зачетен началният гол. Опциите за залог са:

  • С крак в наказателното поле
  • С глава
  • Извън наказателното поле
  • От дузпа
  • От пряк свободен удар
  • Автогол

Ако искате да увеличите шансовете си за успешни футболни залози, тогава предположете, че първия гол ще бъде в рамките на наказателното поле.

​Отборен голмайстор в мача

Ако искате да разнообразите още повече вашите фурболни залози, този пазар е добър избор. Не забравяйте важните детайли при избора на това кой ще отбележи най-много голове за отбора си. Разгледайте позициите на играчите и вземете предвид как се представят в различни ситуации - дузпи, засади и други. Тоова може да даде представа за потенциалния голмайстор. Обърнете внимание и на съставите на отборите. Изучаването им може да ви помогне да стесните възможностите си за правилно предположение.

​Играч на мача

Кой ще бъде звездата на шоуто и ще направи разликата в предстоящия футболен мач? Въпреки че залогът може да изглежда труден за спечелване, тези, които поемат този риск, могат да получат добри награди. Подобно на баскетбола, футболът също има своите MVP - вратари, които спасяват удари, полеви играчи, които асистират за голове или правят решаващи отигравания, могат да си тръгнат с отличието "Играч на мача" от букмейкърите.

Тази опция обаче не се среща често, тъй като изборът на един играч понякога подлежи на тълкуване и преценка, което може да доведе залагащите до различни изводи. Този тип залози е често срещан при мачове от Шампионската лига или Лига Европа.

​Асистенции

Плеймейкърите са най-важният актив на един футболен отбор - тяхната способност да започват атака с добре премерени и креативни пасове може да бъде решаваща за всеки мач. Кевин де Бройне и Месут Йозил са двама от най-добрите плеймейкъри и са известни с това, че умеят да намират точния съотборник в наказателното поле в точния момент.

Този вид футболни залози позволяват на играчите да залагат на това кой ще прави асистенции по време на мачовете. Линиите (под/над) варират в зависимост от качествата и позицията на всеки играч - за нападатели като полузащитници и крила често се наблюдават по-ниски коефициенти поради това, че често изпращат центрирания.

Бонуси за футболни залози

70% бонус за футбол

bet365

0% марж

Betano

Бонус според любим български футболен отбор

bwin

Персонални бонуси

Sesame

Бонус презареждане

Palms Bet

​Определяне на коефициентите при футболни залози

Букмейкърите разчитат на специализирани платформи, които оценяват вероятността за различни резултати от даден футболен мач, като вземат предвид редица фактори. Сред тях са формата и статистиката на отбора, както и контузени или отстранени играчи - например отсъстващ нападател може да означава намалени шансове за отбелязване на голове, което ще повлияе на коефициентите, предлагани от букмейкърите.

Като част от бизнес модела си, те налагат и така наречения "марж". Тази комисиона варира от 5-10%, което означава, че когато става въпрос за пазари с два възможни резултата, залагащите няма да видят @2.00 срещу @2.00, а вместо това стойности около 1:90 до 1:95 печалби.

Има сайтове, които предлагат футболни залози с нулева комисиона за определни пазари. На тези специални пазари залагащите могат да поставят сингъли преди началото на събитието.

Залагащите мигат да избират между различни видове коефициенти за залозите си - десетични (@2.20), дробни (конни надбягвания) или американски (NFL и MLB). На азиатските борси за залози съществуват и хонконгски, малайзийски и индонезийски коефициенти.

​Залози на живо

Залозите на живо на спортни събития стават все по-популярни заради предимството да се правят прогнози в реално време въз основа на представянето на отбора, търсейки по-бърза развой на поставените футболни залози.

Със залозите на живо се появява и по-голямо предизвикателство, което изисква бърз ум и решителност. Дори леките промени в играта могат да окажат незабавно влияние върху движението на коефициентите или да доведат до блокиране на селекции.

За да се улесни играта на залагащите, букмейкърите предлагат функции като:

  • Автоматично приемане на по-високи или по-ниски коефициенти
  • Кешаут – пълно, частично или автоматично затваряне на фиша;
  • Програма на събитията – предстоящите мачове с възможност за футболни залози на живо;
  • Тракер – развой на мача в реално време;
  • Статистика – сведения за ударите, притежание на топката, картони и др.

С увеличаването на броя на букмейкърите, предлагащи услуги за предаване на живо, сега е по-лесно от всякога да се възползвате от предимствата не футболни залози. От мачове от Серия А и Ередивизи до мачове от швейцарската Суперлига - футболните срещи са на една ръка разстояние, без да е необходим абонамент! Всичко, от което се нуждаете, е регистрация в онлайн букмейкъра и баланс по сметката плюс достъп до статистически данни. Най-популярните видове футболни залози на живо включват: краен победител; азиатски хендикап; следващ голмайстор/голмайстор на отбора, както и залози за корнери в интервал от 10 минути (ДА или НЕ).

​FAQ

​Лесно ли се правят футболни залози?

С лекотата на съвременните технологии никога не е било по-лесно да се включите във футболните залагания! Благодарение на удобните платформи на онлайн букмейкърите и техните мобилни приложения всичко, от което се нуждаете, е регистрация и депозит.

​Кои са най-добрите букмейкъри за онлайн футболни залози?

При толкова много букмейкъри, от които можете да избирате, намирането на най-добрия за вас може да се окаже предизвикателство. Когато правите своя избор, вземе предвид показатели като наличие на лиценз, разнообразие от предлагани пазари, коефициентите и обслъжването на клиенти. В България водещите сайтове за футболни залози са bet365, bwin, Betano, PalmsBet и Sesame.

​Кой е сред най-популярните букмейкъри за залози на футбол?

Няма съмнение, че лидер в сферата на футболните залози е bet365. Британският оператор има милиони клиенти от цял свят и предлага най-добрата среда. Всеки месец са налични близо 15,000 срещи, които са придружени от специални пазари за корнери, картони, нарушения и други . В допълнение, бет365 осигурява Кеш Аут, Редактирай залог, Bet Builder, които правят залаганията по-лесни от преди.

​Кой букмейкър предлага добри коефициенти за футболни залози?

Извлечете максимална полза от футболните си залози, като се оглеждате за най-добрите коефициенти! Сайтове като bet365 и Palms Bet предлагат конкурентни коефициенти за голове, корнери и крайни победители. За да увеличите още повече възвръщаемостта, помислете за регистрация в няколко платформи, за да се възползвате от различни оферти.

*Забавлението с хазарт води до пристрастяване. Потърсете помощ при съмнения за зависимост.