Реал Бетис записа важна победа над Гранада с 2:1 с гол в последните минути в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига. 

С успеха тимът на Мануел Пелегрини събра 54 точки на шестата позиция във временното класиране, даваща право на участие в Лига Европа. Гранада е десети с 45 точки. 

Тимът на Бетис поведе в 39-ата минута, но Дарвин Мачис изравни в 66-ата след груба грешка на Марк Бартра. След непряк свободен удар, отсъден на метри от вратата домакините успяха да поведат отново и да си осигурят трите точки от двубоя. 

В 14-ата минута Клаудио Браво отрази удар на Феде. В 21-ата минута гол на Дарвин Мачис не бе зачетен заради засада. В 38-ата минута Борха Иглесиас получи на точката на дузпата и не остави шансове на вратаря, за да даде аванс на домакините.

В 54-ата минута Антонио Пуертас се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но Браво спаси удара му. В 66-ата минута Дарвин Мачис изравни резултата.

Куриозното в случая бе, че асистенцията за Мачис бе дело на Марк Бартра, който изведе футболиста на Гранада сам срещу вратаря и той не сбърка за 1:1. В 73-ата минута Мачис центрира към Луис Суарес, но изстрелът  на колумбиеца мина покрай вратата. 

В 78-ата минута Марк Бартра можеше да се равеншира за грешката си при гола на Гранада, но Аарон Ескандел улови топката. В 83-ата защитата на Гранада колективно се справи с блокирането на изстрел на Родри. Две минути след това Родригес стреля мощно от дистанция, но Ескандел изби. 

В 86-ата минута целият тим на Гранда се нареди на голлинията, тъй като бе отсъден непряк свободен удар на метри от вратата. Първият удар на Борха Иглесиас бе блокиран, но при добавката Иглесиас бе точен за 2:1.