От лагера на Испания разкритикуваха подхода на Шотландия и хвърлиха обвинения срещу съперника след загубата на иберийците с 0:2 снощи в Глазгоу. 

Капитанът на Ла Фурия – Родри обяви, че домакините са бавили играта, а и са провокирали испанците, за да постигнат първата си победа над тях от 39 години – от 1984-а. 

Скот Мактомини вкара на два пъти на „Хемпдън Парк”, за да донесе знаменития триумф, който явно ядоса испанците, които имаха 34 победи в предишните си 38 европейски квалификации. 

„Направихме доста добри неща, за да спечелим. Допуснахме обаче леки голове, а във футбола това ще ти донесе проблеми. Те обаче играят именно по този начин, който е абсолютен боклук. Те бяват играта, провокират те, падат непрекъснато. За мен това не е футбол. Реферът трябваше да вземе мерки, но не го направи” заяви Родри.  

„Ние обаче ще си вземем поуките за следващия ни мач срещу тях. Ние винаги търсим битката, но тук не става въпрос за това, а за бавене на играта. За съжаление в този мач просто не вкарахме” добави той. 

Според дебютанта Давид Гарсия е имало и друга причина за развръзката. „Бързо видяхме, че тревата е по-висока от обикновено, а това ни попречи защото топката не вървеше по начина, по който сме свикнали. Не трябва обаче да се оправдаваме, а да видим в какво сбъркахме” каза той.