От Висшата лига неочаквано признаха, че ВАР е направил грешки и в трите вчерашни мача от Висшата лига. 

По този начин съмненията доколко е ефективна технологията се увеличиха значително, след като вече след почти всеки кръг има спорни ситуации. 

От Би Би Си разкриха, че са разговаряли с представители на Висшата лига, които са признали неточността на съдиите, отговарящи за видео-технологията. 

Всичко започна на южния бряг, където Тотнъм трябваше да получи дузпа срещу Борнемут, след като Джошуа Кинг връхлетя върху Хари Кейн. Такава обаче не бе отсъдена, а Жозе Моуриньо бе бесен, тъй като мачът завърши 0:0. 

По същото време на „Гудисън Парк“  Джеймс Уорд-Праус падна артистично без Андре Гомес да е направил нещо в мача между Евертън и Саутхемптън. Халфът сам изпълни наказателния удар, но прати топката в гредата и така поне справедливостта възтържествува, а двубоят приключи 0:0. 

Върхът обаче бе случилото се в късния сблъсък между Астън Вила и Манчестър Юнайтед, когато Бруно Фернандеш се сблъска със защитник и се оказа на земята, а след това дузпата бе потвърдена и вкарана от самия него, което помогна на Червените дяволи да бият с 3:0.