Eвертън спечели и втория си мач за сезона във Висшата лига, след като срази новака Уест Бромич с 5:2 у дома и запази пълен актив от 6 точки. Новото попълнение Хамес Родригес игра много силно, а Доминик Калвърт-Люин де отчете с хеттрик. 

Мачът бе изпълнен с положения и инциденти и още в 10-ата минута Грейди Диангана откри за Албиън с прецизен удар извън наказателното поле. 

Доминик Калвърт-Люин обаче изравни в 31-ата минута, когато след серия рикошети топката се оказа в краката му и той вкара отблизо с пета. ВАР провери попадението за засада и го потвърди. 

Много екшън имаше в края на първото полувреме, когато Хамес Родригес бе намерен от Ричарлисон и вкара с остър удар за 2:1. Почти веднага след това колумбиецът се сдърпа с Киърън Гибс, който реагира гневно и го удари, за което бе изгонен. За протестите си червен картон получи и мениджъра Славен Билич. 

Въпреки това Матеус Перейра изравни с отличен пряк свободен удар веднага след паузата, но Майкъл Кийн върна преднината с добавка в 54-ата минута. След това Калвърт-Люин вкара отново след пас на Ричарлисон в 62-ата минута, а 4 минути след това оформи хеттрика си след удар с глава. 

Така той вече има 4 гола за сезона, след като донесе успеха над Тотнъм в първия кръг, а Евертън отново показа отлична игра, за да демонстрира амбиции да се намеси в борбата за Топ 4.