Саутхемптън спря Евертън с победа с 2:0 и завърза още повече интригата в класирането на Висшата лига, като вече няма отбор без поражение в английския елит.   

Светците играха силно и заслужено победиха с голове на Джеймс Уорд-Праус и Че Адамс още през първото полувреме, като и за двата глова асистенцията бе от Дани Ингс. 

Халфът откри резултата в 27-ата минута, когато бе изведен в наказателното поле и реализира с отличен диагонален удар, с който не остави шансове на Джордън Пикфорд. 

В 35-ата Че Адамс се възползва от подаване от фланга и също отбеляза, като в ситуацията останаха съмнения, че и Пикфорд можеше да се справи по-добре и това бе сравнително лек гол. 

След това Светците запазиха контрола си върху мача, а в 72-ата минута всичко окончателно се изясни, след като Лука Дин бе изгонен за остро влизане срещу Кайл Уокър-Питърс. 

С успеха Саутхемптън спря и серията на Доминик Калвърт-Люин, който бе вкарал във всеки от първите 5 мача. Южняците са без загуба в 4 поредни мача и вече са с 10 точки, като излязоха 5-и. Евертън остава на върха с 13, колкото има и градския съперник Ливърпул.