Позабравеният Тио Уолкот се разписа в 14-и пореден сезон във Висшата лига, след като снощи вкара във вратата на Уулвърхемптън при равенството на неговия Саутхемптън – 1:1. 

Това бе първо попадение на нападателя за Светците от почти 15 години, а след мача той бе изключително щастлив от попадението си. 

„Горд съм. Все още съм само на 31, но се чувствам като дете. За мен означава много да играя на най-високото ниво толкова дълго. Наистина обичам Висшата лига“ заяви доволен Уолкот. 

Кариерата му започна именно на южния бряг, преди да премине в Арсенал, където остана в продължение н а 12 сезона, след което бе продаден на Евертън, който пък го върна в Саутхемптън под наем. 

„Наслаждавам се, че играя за Светците. Това е клуб, който е близък до сърцето ми и винаги ще бъде. Надявам се, че ще бъда част от прогреса на тима и развитието му“ добави Тио, който вкара след пас на Че Адамс и отборът му поведе, но след това Педро Нето изравни. 

Тимът от „Сейнт Мерис“ е на отличното 5-о място в класирането със 17 точки, само на 3 от лидерите, като е без загуба в 7 мача поред, но сега предстоят трудни двубои срещу Ман Юнайтед, Арсенал и Ман Сити в следващите 5 срещи.