Кариерата на нападателя на Уулвърхемптън - Раул Хименес, е под въпрос.

Той е претърпял успешна операция за фрактура на черепа след вчерашния мач между “вълците” и Арсенал на стадион “Емирейтс” в Лондон.

Още в началото на мача защитникът на “артилеристите” Давид Луис удари с глава главата на съперника си при борба за висока топка, което доведе до спиране на срещата за повече от десет минути, за да бъде оказана медицинска помощ на мексиканския национал. В крайна сметка той бе откаран в лондонска болница, където е било установено, че има фрактура на черепа и е извършена операция.

От Уулвърхемптън съобщиха, че интервенцията е била успешна и в следващите няколко дни Хименес ще остане под медицинско наблюдение. “Раул се чувства добре след вчерашната операция. Той успя да се види със своята партньорка Даниела и сега си почива. Клубът иска да благодари на медицинския щаб на Арсенал, парамедиците на NHS, персонала в болницата и хирурзите, които оказаха огромна помощ чрез ранната си намеса и своите умения”, заявиха “вълците”.

Травмата на 29-годишният Хименес може и да сложи край на професионалната му кариера във футбола, тъй като след същата контузия и операция централният халф на Хъл Сити Райън Мейсън трябваше да се откаже от футбола заради сериозните рискове за здравето му. /БГНЕС