Лестър оглави класирането във Висшата лига поне за 24 часа, след солидна победа над Челси с 2:0 у дома. 

Лисиците реализираха и двата си гола до почивката, а имаха и други ситуации, като стигнаха до важни 3 точки, с които имат 38, с една повече от Ман Юнайтед, но и мач повече. 

Лондончани не играха добре и напрежението върху Франк Лампард отново ще се увеличи. Челси остана с 29 точки и е на път да изостане още от лидерите. 

За домакините Джейми Варди бе на линия и стартира, като при Лисиците нямаше нито една промяна от победата над Саутхемптън. За лондончани промените бяха цели 4, като Тами Ейбрахам, Рийс Джеймс, Кай Хаверц и Калъм Хъдзън-Одой се появиха в стартовите 11. 

Началото бе отлично за Лисиците, които поведоха още в 6-ата минута. Сините не се справиха с един корнер, Олбрайтън потърси Барнс, който не успя да стреля, но топката попадна в Уилфред Ндиди, който намери мрежата след рикошет и в гредата. 

Домакините продължиха да играят по-добре преди Ейбрахам да получи шанс, но не успя да овладее и защитата на Лестър изби. Последва удар в гредата на Джеймс Мадисън при негов удар от около 20 метра. 

Мачът бе отворен и Рийс Джеймс накара Шмайхел да спасява удара му от малък ъгъл. След това вратарят отрази и опит на Тиаго Силва след корнер на Маунт. Олбрайтън стреля опасно за Лестър, но Менди отрази. 

В 35-ата минута Варди пропусна сериозна възможност, след като бе изведен сам срещу вратаря и опита да го прехвърли, но Менди успя леко да я докосне и да се справи с опасността. 

В 38-ата минута реферът отсъди дузпа за Челси за нарушение на Джони Еванс, но след намесата на ВАР се оказа, че фалът е на границата на наказателното поле. Маунт стреля неточно от прекия свободен удар и малко след това домакините вкараха отново. 

Дълга топка бе насочено към Варди, който обаче бе блокиран, но зад гърба му нахлу Мадисън и с техничен удар стреля в далечния ъгъл, за да удвои преднината на Лисиците, като при този резултат дойде и почивката. 

Малко след нея Лисиците пропуснаха чиста ситуация, когато непокрит на далечната греда Джеймс Джъстин стреля неточно с глава. Челси отговори с удар на Ейбрахам, но Шмайхел не бе затруднен. 

Олбрайтън все пак вкара за Лестър, но попадението бе правилно отменено поради засада. Домакините обаче продължиха да доминират и Менди спаси опасен удар на Тилеманс, който бе изведен добре от Варди. 

В следващите минути гостите опитаха да натиснат и Тимо Вернер вкара след пряк свободен удар. Ситуацията обаче бе тънка поради засада и след намесата на ВАР голът бе отменен, което означаваше, че Лестър ще спечели и със суха мрежа.  

Лестър – Челси    2:0

1:0 Ндиди 6
2:0 Мадисън 41

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Еванс, Джъстин, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън (76 Рикардо), Мадисън (76 Перес), Барнс, Варди (88 Ихеаначо)
Челси: Менди, Джеймс, Рюдигер, Силва, Чилуел, Ковачич, Хъдзън-Одой (68 Зиеш), Маунт, Хаверц (68 Вернер), Пулишич, Ейбрахам