Брайтън успя да загуби от Уест Бромич с 0:1 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига, след като успя да пропусне 2 дузпи и така и не вкара гол, въпреки сериозната си доминация. 

Паскал Грос и Дани Уелбек стреляха в гредите от бялата точка през първото и второто полувреме, а мачът ще се запомни и с много спорно отменен гол за състава на Греъм Потър. 

Странната ситуация бе в 29-ата минута, когато съдията Лий Мейсън отсъди свободен удар за Брайтън и Люис Дънк прати топката в мрежата, докато вратарят Сам Джонстън все още подреждаше стената си. 

Реферът обаче даде повторен сигнал недоволен от бързото изпълнение, като се оказа, че го е направил преди топката да премине голлинията. Първоначално обаче, попадението бе признато, което вбеси домакините. 

Последва намеса на ВАР, арбитирът отново прегледа ситуацията сам и в крайна сметка голът не бе зачетен.  

Кайл Бартли донесе успеха за Дроздовете след удар с глава още в 11-ата миута и така Уест Бромич успя да постигне едва втората си победа под ръководството на Сам Алърдайс, но със 17 точки остана далеч от спасението. Брайтън пък има 26 и ще съжалява много за пропуснатите 3 точки.