Шоуто на Джеси Лингард продължи, а Уест Хям постигна ключова победа над Лестър с 3:2 в 31-ия кръг на Висшата лига. 

Офанзивният полузащитник реализира 2 гола за успеха, при който Чуковете отново поведоха с 3:0, но след това трябваше да треперят в края. 

Лингард откри в 29-ата минута след отличен удар от въздуха, а малко преди паузата удвои аванса, вкарвайки на празна врата след отлична работа на Джаръд Боуен, който стартира вместо контузения Михаил Антонио. Това бе 8-ият му гол, откакто пристигна при лондончани. 

Веднага след паузата Боуен направи 3:0, след отлична асистенция на Сучек, а малко след това Иса Диоп вкара отново, но попадението бе отменено поради засада след намесата на ВАР. 

Както и срещу Арсенал и Уулвърхемптън обаче, Уест Хям се пропука. Келечи Ихеаначо върна един гол с прекрасен удар отдалеч в 70-ата минута, а Лисиците се втурнаха в атака. 

Влезлият от пейката Марк Олбрайтън бе много активен, като в 91-ата минута именно той изработи втория гол на отбора, намирайки Ихеаначо пред вратата и нападателят направи финала още по-нервен за домакините. 

В последните секунди Уесли Фофана отклони с глава покрай вратата и в крайна сметка лондончани постигнаха ключова победа и остават в топ 4 с 55 точки, с една пред Челси и само с една по-малко от Лестър, който е с 56.