Собственикът на Ливърпул Джон Хенри също поднесе своите извинения на феновете и целия клуб заради решението организацията да се присъедини към Суперлигата. 

Червените бяха един от 12-те отбора, които ще бъдат в основата на турнира, но това провокира остра реакция от привържениците им, които показаха яростно неодобрението си още в понеделник. 

В крайна сметка късно снощи всичките 6 английски клуба обявиха, че се оттеглят от проекта, а Джон Хенри пое отговорността за случилото се.  

„Искам да се извиня на всички привърженици на ФК Ливърпул за разрива, който предизвиках през последните 48 часа. Този проект няма как да се осъществи без подкрепата на феновете и вие ясно показахте, че не сте съгласни с него. Ние ви чухме. Аз ви чух“ заяви във видеообръщение Хенри, който притежава мърсисайдци от 2010-а. 

„Искаме да се извиня на Юрген  Клоп, на Били Хогън, на играчите и на всички, които работят здраво в този клуб. Ние продължаваме да се опитваме да подобрим Ливърпул, но се надявам, че ще разберете, че дори и когато правим грешки, се опитваме да работим в интереса на клуба. В този случай обаче, аз ви подведох. Съжалявам за всички негативи, които предизвиках и това е нещо, което няма да забравя. Семейството на Ливърпул трябва да остане обединено и мога да обещая, че ще направя всичко по силите си това да бъде постигнато“ добави още той.