Арсенал неочаквано удари Челси с 1:0 насред „Стамфорд Бридж“ и направи дубъл срещу Сините през сезона. 

Домакините на практика сами се биха, тъй като подариха гола на Артилеристите, а след това въпреки усилията си, така и не стигнаха до попадение. 

Загубата остави тима на Томас Тухел на 4-о място с 64 точки, което запази минималните надежди на Уест Хям и Ливърпул да стигнат до зона Шампионска лига. 

Арсенал пък се изравни с Евертън и излезе 8-и с 55, но и с два мача повече от Карамелите. Все пак хората на Микел Артета са в серия от 3 поредни победи в първенството. 

Първата чиста ситуация бе в 10-ата минута, когато Кай Хаверц излезе очи в очи с Бернд Лено, но стреля високо над вратата и това бе наистина много сериозен пропуск. 

Сините имаха предимство, но в 16-ата минута обаче, Артилеристите неочаквано вкараха. Пресата на гостите обърка домакините и Жоржиньо върна към вратаря Кепа, без да види, че той е встрани от вратата. 

Халфът бе на път да си вкара автогол, но стражът успя да се върне и от самата голлиния да избия с ръка. Топката обаче бе овладяна от Обамеянг, който намери Емил Смит-Роу и той я прати в мрежата за 0:1. 

Това предопредели и начина, по който мачът продължи, защото Арсенал започна да се защитава съвсем откровено и Челси изпитваше трудности срещу сгъстената защита на съперника. 

Удар на Мейсън Маунт бе блокиран, а пак опит на халфа бе овладян от вратарят Бернд Лено. След корнер Пулишич бе близо до попадение, но също не намери мрежата. Грешка на Сака пък не бе наказана, след като Чилуел пресече едно подаване на съперика си. В крайна сметка паузата дойде при аванс за Арсенал, без до края на първата част да има сериозни положения. 

Ситуацията не се промени и след почивката – Челси опитваше да натиска, но не бе достатъчно креативен. Томас Тухел все пак реагира, като пусна Калъм Хъдзън-Одой на мястото на Били Гилмор. 

В 47-ата минута Хаверц падна в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва, а и това бе  правилното решение. Хъдзън-Одой стреля над вратата, а Хаверц отново потърси дузпа, като този път имаше повече основания, но съдията подмина и тази ситуация. 

Все пак в 61-ата минута домакините вкараха след корнер, благодарение на Кристиан Пулишич. Оказа се обаче, че американецът е в засада, при това доста очевидна и ВАР логично осмени попадението. 

Смит-Роу стреля в тялото на Кепа при една от редките атаки на Арсенал, докато разочарованието започваше да обзема Челси. Оливие Жиру пропусна от добра позиция, стреляйки крайно неточно. 

В последните минути натискът на Челси се засили. В 86-ата Пулишич не успя да стреля достатъчно силно при една добра ситуация, а в 90-ата късметът покри Арсенал. 

Удар на Зума с глава се отби от напречната греда, а при добавката от малък ъгъл, жиру стреля в страничната греда от малък ъгъл. До края центриранията на Сините не им донесоха успех, въпреки че напрежение пред Лено имаше и Арсенал успя да спечели. 

Челси – Арсенал    0:1

0:1 Смит-Роу 16

Челси: Кепа, Аспиликуета (78 Зиеш), Силва, Зума, Джеймс, Гилмор (46 Хъдзън-Одой), Жоржиньо, Чилуел, Маунт, Пулишич, Хаверц (65 Жиру)
Арсенал: Лено, Холдинг, Пабло Мари, Габриел, Сака (66 Бейерин), Елнени, Тиърни, Партей, Йодегор, Смит-Роу, Обамеянг (79 Лаказет)