Евертън направи страшна глупост, след като падна с 0:1 от последния и вече изпаднал тим на Шефилд Юнайтед. 

Това бе 9-о поражение за Сините на „Гудисън Парк”, с което тимът остана с 56 точки на 8-о място и с минимални шансове за място в евротурнирите. 

Остриетата пък събраха 20 точки след 6-ата си победа от началото на кампанията, но така или иначе твърдо остават на последното място. 

17-годишният Даниел Джебисън вкара за Шефилд Юнайтед още в 7-ата минута, след като отклони пред вратата прострелно подаване на Робинсън отляво. 

Така той стана най-младият в историята, който се разписва във Висшата лига в първия си мач като титуляр, правейки го на 17 години и 309 дни. 

Минути по-късно Джебисън пропусна да вкара отново, след като не успя да преодолее Пикфорд, след като остана сам срещу него. 

Карамелите пък някак си не успяха да стигнат до гол в 40-ата минута, когато първо Рамсдейл спаси опасен удар с глава на Ричарлисон, а след това се изправи и отклони с тяло добавката на Калвърт-Люин, който от 3-4 метра не успя да вкара. 

След почивката, въпреки предимството си, хората на Карло Анчелоти така и не стигнаха до попадение и допуснаха крайно разочароващо поражение.