Най-опитният мениджър във Висшата лига Рой Ходжсън ще напусне Кристъл Палас след края на сезона и ще прекрати треньорската си кариера на най-високото ниво. 

Договорът на 73-годишния наставник изтича през лятото и няма да бъде подновен. Последните му мачове ще бъдат срещу Арсенал утре и в неделя срещу Ливърпул. 

Кариерата на Ходжсън започна с треньорството през 1976-а година, когато е начело на Халмщад в Швеция, след което мина през много отбори. Откакто пое лондончани през 2017-а той стабилизира и утвърди тима в английския елит. 

„След повече от 45 години в треньорството реших, че сега е подходящият момент да се оттегля от взискателността на Висшата лига, така че оставащите два мача за сезона ще ми бъдат последните като мениджър на Кристъл Палас. Получих страхотна подкрепа от семейството си и сега е времето да им обърна повече внимание и да видя какво ще ми донесе бъдещето” заяви Ходжсън. 

Под негово ръководство Палас завърши 11-и, 12-и и 14-и във Висшата лига, като понастоящем тимът е 13-и, с шанс до края на сезона да стигне до 11-ото място, но предвид трудната програма това едва ли ще се случи.