Вратарят на Брентфорд Давид Рая се очаква да пропусне поне четири месеца, след като получи контузия на коляното при неделната загуба от Лестър във Висшата лига.

Рая увреди сухожилия в лявото си коляно след сблъсък с нападателя на „лисиците“ Айосе Перес в заключителните етапи на поражението с 1:2. 26-годишният испанец стартира впечатляващо в дебютната си кампания в Премиършип, запазвайки три сухи мрежи, за да помогне на новака в елита да е 12-и в подреждането след девет изиграни кръга.

„Дейвид, за жалост, получи контузия в областта на лявото коляно. Проблемът изисква по-дълъг период за възстановяване. Положителното в случая е, че подобни травми зарастват без нуждата от операция. Дейвид вече започна да носи специално разработена шина. Очакваме възстановителният процес да бъде в рамките на 4-5 месеца, което ще позволи на Дейвид да се върне обратно към най-доброто си ниво далеч преди края на сезона“, сподели за клубния сайт главният лекар на „пчеличките“ Нийл Грейг.

Сънародникът на Рая – испанецът Алваро Фернандес, който се присъедини под наем от втородивизионния Уеска през август, вероятно ще застане под рамката, а Патрик Гунарсон ще бъде втори избор. Следващият двубой на Брентфорд е гостуване на Стоук за Карабао Къп в сряда – турнир, в който Фернандес стартира в предишните две срещи този сезон.

Първият мач на Брентфорд от Висшата лига без Рая, който дойде от Блекбърн през през 2019, е гостуването на Бърнли в събота. /БГНЕС