Пред погледа на новия си временен треньор Ралф Рангник, Манчестър Юнайтед надви Арсенал с 3:2 в страхотен мач от 14-ия кръг на Висшата лига. 

Домакините изостанаха в началото благодарение на глупост от Фред, който след това се реваншира с асистенция и спечелена дузпа. 

Кристиано Роналдо вкара два пъти за Червените дяволи, които спряха серията си без победа срещу Артилеристите на 6 мача и с 21 точки тимът се приближи на 3 от Топ 4. 

Лондончани не играха лошо, като направиха и някои сериозни пропуски и могат да съжаляват, че не взеха нещо от сблъсъка. Те останаха с 23 точки, като битката за четворката е голяма, тъй като след челната тройка цели 5 тима са събрани в рамките на 3 точки. 

В състава на домакините липсваха крайните защитници Уан-Бисака и Люк Шоу, като на техните места започнаха Диого Дало и Алекс Телеш. Джейдън Санчо отново бе титуляр. За гостите Мохамед Елнени подсили средата на терена, а изненадата бе Габриел Мартинели, който започна на мястото на Букайо Сака, останал резерва поради лека травма. 

Арсенал започна силно и още в 1-ата минута удар на Обамеянг бе блокиран, а след последвалия корнер Бен Уайт засече опасно, но Рашфорд бе на точното място и изби над вратата пред голлинията. 

Това бе сериозно предупреждение, но домакините не си взеха поука. В 10-ата минута Смит-Роу изведе Обамеянг, който обаче не успя да стреля добре и Де Хеа спаси лесно. 

Роналдо опида отговори, но стреля твърде слабо и неточно. След отклоняване и на Мартинели към вратата се стигна и до най-любопитната ситуация. След корнер Де Хеа падна на земята, но играта не бе спряна и Смит-Роу стреля от въздуха в празната врата. 

Съдията Мартин Аткинсън не даде сигнал за спиране на играта преди попадението, а повторенията показаха, че всъщност Фред е този, който настъпва вратаря и го контузва. ВАР прегледа положението и голът бе признат! Странен момент, но това изглеждаше като правилното решение. 

В следващите минути домакините взеха инициативата, но трудно създаваха добри положения. Хари Магуайър стреля неточно, а при друга ситуация ВАР прегледа влизане на Бен Уайт срещу Телеш, но то бе чисто. 

В 38-ата минута Арсенал пропусна голям шанс. Йодегор отклони към свободния Мартинели, но бразилецът прибърза и стреля разочароващо покрай целта. И това се оказа важно, защото домакините изравниха. 

В 44-ата минута Уайт изчисти лошо, Санчо намери Фред в наказателното поле и бразилецът се реваншира за тъпотията си срещу Де Хеа, като намери отлично Бруно Фернандеш, който не сбърка и преодоля Рамсдейл. 

Малко преди паузата при един свободен удар за гостите Магуайър задържа сериозно Томиясу и го събори, но така или иначе топката бе високо и реферът подмина положението, като паузата дойде при 1:1. 

Втората част започна със ситуация за Арсенал, но Де Хеа се справи с отклоняването от Габриел след корнер. За домакините пък Роналдо стреля от малък ъгъл, но Рамсдейл се справи, а малко след това спаси и опит на Рашфорд. 

В 52-ата минута обаче, „Олд Трафорд“ ликуваше. Рашфорд се измъкна отдясно след неразбирателство между Тавареш и Смит-Роу и подаде пред вратата, където Роналдо нямаше как да сбърка и от чиста позиция не остави шансове на Рамсдейл. Това бе гол №800 за португалеца на клубно и национално ниво! 

Радостта на домакините обаче бе съвсем кратка. Само 2 минути по-късно Арсенал атакува отдясно, където Мартинели върна към Йодегор, който намери далечния ъгъл с великолепен изстрел! 

След равностойни минути и спасен от Де Хеа удар на Обамеянг се стигна до 69-ата минута, когато домакините получиха дузпа. Йодегор спъна Фред и макар първоначално да показа, че играта трябва да продължи, съдията Мартин Аткинсън промени решението си и показа бялата точка. Роналдо не сбърка за 3:2!

Няколко минути по-късно Обамеянг накара Де Хеа да се намесва, след като Арсенал потърси отново изравняването. В 83-ата минута Сака остана свободен отдясно, но просто подаде на Де Хеа, което бе крайно разочароващо. 

До края въпреки усилията си, Арсенал не успя да стигне до нов гол, докато Юнайтед диша малко по-спокойно, като Майкъл Карик свърши отлична работа, постигайки 2 победи и равен на терена на Челси в мачовете, в които ръководи отбора преди идването на Ралф Рангник. 

Манчестър Юнайтед – Арсенал    3:2

0:1    Смит-Роу 13
1:1    Фернандеш 44
2:1    Роналдо 52
2:2    Йодегор 54
3:2    Роналдо 70 дузпа

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Мактомини, Фред, Рашфорд (79 Лингард), Фернандеш (90  Ван де Беек), Санчо, Роналдо (88 Марсиал)
Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тавареш, Партей, Елнени, Мартинели, Йодегор (79 Нкетиа), Смит-Роу (71 Сака), Обамеянг (79 Лаказет)