С два гола на защитника Езри Конса Астън Вила обърна Лестър с 2:1 у дома, за да запише нова победа под ръководството на Стивън Джерард. 

Това бе трети успех за бирмингамци в 4 мача под ръководството на новия мениджър, което изкачи тима на 11-а позиция с 19 точки, колкото имат и Лисиците. 

Гостите поведоха в 14-ата минута, когато Патсон Дака отлично запази топката и подаде към Харви Барнс, който отляво на наказателното поле с техничен диагонален удар, намери далечния ъгъл. 

Само 3 минути по-късно Вила изравни. Мати Кеши центрира към далечната греда, където Буендиа отклони към далечния ъгъл, където Конса бутна топката във врата отблизо. От Лестър протестираха, но голът остана. 

Малко преди паузата бирмингамци вкараха отново, но попадението на Джейкъб Рамзи бе отменено заради това, че  голмайсторът е пратил топката в мрежата, когато тя е била в ръцете на вратаря. 

В 54-ата минута обаче, нямаше какво да спаси гостите. След корнер Езри Конса надскочи Союнджу и прати топката в близкия  ъгъл. Още един гол допуснат от статично положение от Лестър. 

Последваха още интересни моменти, като гоститеха имаха ситуации, но не успяха да се възползват от тях и в крайна сметка загубиха, а възраждането на Вила продължи.