Английският футбол отново показа, че е абсолютно непредвидим и неповторим и никога не е ясно какво може да се случи. 

В един от най-невероятните финали в историята на Висшата лига, Тотнъм обърна Лестър с 3:2 след два гола в 95-ата и 97-ата минута и постигна невероятно ценна победа в отложен мач. 

Шпорите изглеждаха загубени, след като на два пъти изоставаха. Първо Патсон Дака вкара след грешка в защитата, а след като Хари Кейн изравни още преди почивката, в 76-ата минута Джеймс Мадисън отново даде предимство на Лисиците. 

Лондончани не успяваха да стигнат до попадение загубата им изглеждаше сигурна, когато в последните секунди на добавеното време една топка бе пратена в наказателното поле, там защитата на Лестър не успя да изчисти и резервата Стивън Бергвайн се оказа на точното място, за да вкара с остър удар. 

Това обаче не бе всичко. Веднага след подновяването на играта, домакините сбъркаха в центъра на терена, Кейн получи и даде извеждащо подаване към Бергвайн, който се измъкна зад защитата и с диагонален удар и с помощта на гредата донесе победата. 

Така Шпорите изпревариха големия си съперник Арсенал и излязоха на 5-о място в класирането с 36 точки, като имат една по-малко Уест Хям и цели 3 мача в запас в сравнение с Чуковете и един по-малко от Артилеристите.