Антонио Конте отново обяви, че в Тотнъм искат да задържат Стивън Бергвайн, който снощи влезе от пейката и с два гола след 94-ата минута донесе невероятната победа над Лестър с 3:2. 

Нидерландецът е спряган за трансфер далеч от Северен Лондон, като Аякс и Севиля имат сериозен интерес към него и дори клубът от Амстердам излезе с оферта от 15 милиона паунда, която обаче бе отхвърлена. 

Бергвайн играе рядко след идването на Конте, който предпочита Хюн Мин Сон и Лукас Моура в нападение до Хари Кейн, но сега показа, че все още може да бъде много полезен. 

„Още преди, когато ме питаха за Бергвайн бях пределно ясен. Той е важен играч за нас, тъй като има характеристики, които нямаме много в отбора. Много е силен в играта един на един, може да играе и като нападател или плеймейкър и това го прави от голямо значение за отбора“ заяви италианецът. 

„Когато Стивън е в оптимално физическо състояние може да стартира или ако не започва да влиза от пейката и да променя мачовете. За нас е важно той да е щастлив, защото така ще остане и ще играе добре за Тотнъм. Беше страхотно, че не се предадохме до края. Не заслужавахме да загубим, тъй като създадохме много положения, но нямахме късмет. Момчетата демонстрираха страхотно желание и това трябва да е философията ни“ добави още Конте.