Гарет Саутгейт възнамерява да разчита на защитниците Люк Шоу и Хари Магуайър и в бъдеще. Двамата не получават много игрово време в Манчестър Юнайтед, но английският национален селекционер е сигурен, че те са много полезни за отбора.

"Не ми е лесно да искам толкова много от тях, тъй като те не получават много възможности за изява на клубно ниво. Всички са постоянно фокусирани върху Хари, но той направи два много добри мача с националния отбор. Люк е още един пример за страхотен футболист, който не играе редовно. Какво да направя аз? Да оставям хора на пейката, защото не играят достатъчно? Или пък да пускам футболисти, които могат да се представят така, както го направи той срещу Германия?", заяви цитираният от БТА Саутгейт.

"Това винаги ще предизвиква дискусии, но аз мисля, че трябва да пускам в игра най-добрите и най-опитни футболисти. Промени могат да се правят тогава, когато те се представят под нивото си и под очакванията".

Англия получи три гола като домакин и това не се хареса на феновете, тъй като до световното първенство остават два месеца и подготовката е почти приключила. Саутгейт обаче не смята да прави драстични промени в момента.

"Нито един от головете им не бе резултат от експлоатиране на проблеми в схемата ни. Мисля, че това е ясно. Първият и третият бяха индивидуални грешки. Харесва ми, че в тази схема сме постоянна заплаха за вратата на съперника", продължи той.

"Всеки човек има право на мнение, но аз мисля, че това е най-добрият вариант за нас.

"Отдавна съм приел, че около националния отбор се говори много както за отделните футболисти, така и за селекционера. Ако обаче започна да се колебая и да си променям мнението постоянно, няма да давам най-добрия шанс на отбора да печели. Просто няма смисъл. Футболистите харесват тази схема и колкото повече играят в нея, толкова по-комфортно ще се чувстват".

Англия няма победа вече в шест поредни мача и това доведе до отпадането от елитната дивизия на Лигата на нациите. Саутгейт призна, че футболистите са провели среща помежду си и са поискали треньорите да не присъстват.

"Те попитаха дали могат да проведат разговор помежду си, а за мен това е добър признак. В някои отбори нещата не стоят така, но ние имаме здрав гръбнак от футболисти, които водят останалите", каза още Саутгейт.