Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт може да направи нещо, което доскоро бе напълно немислимо, а именно да не включа Трент Александър-Арнолд в отбора за световното първенство в Катар. 

Наставникът ясно намекна, че Киърън Трипиър също е пред защитника на Ливърпул в неговия лист, а и фактът, че Трент бе извън състава срещу Германия  определено е показателен. Той не записа минута и при загубата от Италия в петък. 

„Срещу Германия избрахме отбор, който преценихме, че е най-походящ за съперника. Имахме нужда от Бен Чилуел на пейката, а в момента смятам, че Киърън предвид цялостното си влияние, е пред Трент“ заяви Саутгейт. 

Александър-Арнолд наистина не започна добре сезона и отнесе доста критики за представянето си, предвид лошите резултати на Ливърпул. Въпреки това мнозина смятат, че той задължително трябва да пътува за Катар. 

На неговата позиция обаче действа още много солидния Рийс Джеймс от Челси, а и Кайл Уокър също е опция, така че ще бъде страшно интересно какво решение ще вземе Саутгейт.