Японец кара феновете на Брайтън бързо да забравят за продадения преди дни на Арсенал Леандро Тросар, отчита „Скай Спортс“. 

Медията отчита влиянието на Каору Митома, който в последните мачове блести за Чайките и играе изключително силно. 

Дебютирал като титуляр за Чайките на 29 октомври миналата година, 25-годишният играч набързо впечатли с изявите си. 

Той се разписа седмица по-късно при 3:2 над Уулвърхемптън, когато бе в основата и на победния гол на Паскал Грос, вкара при 3:1 над Алсенал за Купата на Лигата, а след това добави попадения срещу Артилеристите в първенството, Евертън и Лестър. 

Голът му срещу Лисиците през миналия уикенд бе наистина страхотен, когато завъртя топката в далечния ъгъл с удар извън наказателното поле и бе сравнен от бивш свой съотборник с легенда на Висшата лига. 

„Умее да завършва като Тиери Анри. Интересното е, че прави това без значение дали е тренировка или мач, като изобщо не се притеснява. Освен това е невероятно бърз“ казва Крисчън Бърджис, който бе свидетел на избухването на Митома в Белгия. 

Купен от Брайтън за 3 милиона евро от Кавазаки Фронтале през август 2021-а, Митова е преотстъпен на белгийския Унион Сен-Галоа, като до октомври месец не е започвал като титуляр. Срещу Серен, при изоставане на Унион от 0:2 и с човек по-малко, японецът влиза терена, за да вдъхнови невероятен обрат, като вкарва хеттрик, а отборът му печели с 4:2. 

Статистиката показва, че Митома е 7-и по отбелязани голове от игра във Висшата лига с 0,48, 5-и по очаквани асистенции с 0,26, трети по завършени дрибъли с 2,29 и 8-и по докосвания в наказателното поле на съперника със 7,23. Освен това е единственият във Висшата лига, което е в топ 10 по голове от игра и очаквани асистенции за 90 минути, което означава, че никой не вкарва и не създава попадения по-редовно от крилото, както и че в лицето на Митома Брайтън има нова звезда.