Лестър се оказва любимият съперник на Хари Кейн, след като в официалния сайт на Висшата лига се появи специална статия, посветена на различни статистики свързани с голмайстора. 

Символът на Тотнъм  се превърна в  най-добрия реализатор в историята на Шпорите, изпреварвайки Джими Грийвс, а освен това стигна и границата от 200 попадения в Премийр Лийг, когато донесе победата над Манчестър  Сити с 1:0 в неделя. 

Кейн е вкарал гол срещу всеки от 32-ата тим а срещу които е играл в английския елит. Пратил е топката 18 пъти във вратата на Лисиците, а след това следват Арсенал и Евертън, на които е вкарал по 14 гола и Саутхемптън и Уест Хям срещу които е реализирал по 11 попадения. 

Нападателят има 8 хеттрика, като на два пъти вкарва по 3 гола в поредни мачове, като е единственият, който е правил това повече от веднъж. Има 40 гола вкарани с по-слабия си ляв крак, като държи рекорда за най-много голове през календарната година, след като през 2017-а се разписа 39 пъти в първенството. 

Кейн може да се похвали с 48 гола в 75 лондонски дербита, както и с това, че е най-резултатният играч на Боксинг Дей с 10 гола на 26 декември.