Полузащитникът на Нюкасъл Бруно Гимараеш е на път да се превърне в най-добре платения играч в историята на клуба, което ще го накара да пренебрегне интереса от Ливърпул, Реал Мадрид и Барселона. 

Бразилецът се превърна в ключова фигура за възхода на Свраките и сега се твърди, че съвсем скоро ще получи нов договор, който ще му носи по 200 000 паунда на седмица. 

В момента той също е №1 по заплата на „Сейнт Джеймсис Парк” с по 120 000 лири седмично, но условията по контракта, който е до лятото на 2026-а година, ще бъдат подобрени сериозно.  

В Нюкасъл искат бързо да си гарантират оставането на Бруно Гимараеш, особено след информациите, че интерес към него проявяват някои от водещите европейски клубове. Факт е обаче, че Червените не могат да му предложат мачове от Шампионската лига, Барселона има финансови трудности, а Реал вероятно ще вложи почти всичко в Джуд Белингам. 

Гимараеш играе за Свраките от януари 2022-а, когато бе привлечен от Лион за 42 милиона паунда и вече е със статут на култов герой за феновете на отбора. Въпреки че призна за разговори с Реал Мадрид в миналото, той не спира да твърди, че иска да остане при Свраките.