Швейцарката Лара Гут-Бехрами зарадва местната публика в Кранс Монтана, след като се представи страхотно в днешното спускане от Световната купа по ски-алпийски дисциплини и записа убедителна победа.

28-годишната скиорка демонстрира страхотна скорост и умело каране, за да запише време от 1 минута 27.11 секунди, оставяйки на цели 80 стотни зад себе си втората в класирането Корине Зутер, също от Швейцария. На почетната стълбичка се качи и австрийката Щефани Фениер, която бе с 92 стотни по-бавна от победителката.

За Лара Гут това бе първа победа от началото на сезона и общо 25-та в кариерата ѝ, като осем от тях са дошли в спускането. За Гут това бе и пета победа за Световната купа в родината ѝ. Тя се изкачи с 15 места до девета позиция в класирането на дисциплината, докато Зутер увеличи преднината си на върха и вече има 120 точки пред чехкинята Естер Ледецка, която днес завърши на 11-та позиция. Гут е девета и в генералното класиране за Големия кристален глобус, където Микаела Шифрин води със 77 точки пред Федерика Бриньоне.

Днешното състезание бе помрачено от тежкото падане на австрийката Елизабет Райзингер, която бе откарана с медицински хеликоптер до най-близката болница, като все още няма информация за състоянието ѝ. Утре в Кранс Монтана ще се проведе още едно спускане, а в неделя предстои алпийска комбинация. /БГНЕС