Английският национал Джон Стоунс е категоричен, че хората на Гарет Саутгейт не са симуланти и не е съгласен с критиките по адрес на играчите. 

Колумбийците бяха бесни за отсъдената дузпа през второто полувреме след падане на Хари Кейн, а след мача селекционерът им Хосе Пекерман също изрази недоволството си от действията на съперника. Дори Жозе Моуриньо критикува отбора, но Стоунс е на друго мнение. 

„Смятам, че нашите действия могат да бъдат наречени умни. Необходимо е да имаш футболно мислене, за да прецениш кога да направиш това без да бъдеш обявен за симулант. Тук просто става въпрос за хитрост, която може да ни бъде много полезна“ заяви защитникът на Манчестър Сити, който на свой ред нападна Колумбия. 

„Мисля, че те са най-мръсният отбор срещу който съм играл някога. Никога не бях виждал подобен мач с такова поведение на играчи. Те бутаха съдията, ударът с глава срещу Хендерсън бе съвсем ясен. Затова сме много радостни, че успяхме да ги победим. Не се поддадохме на провокациите им и спазихме плана, който имахме и демонстрирахме характер. Бяхме в трудна ситуация, но се измъкнахме и можем да се гордеем“ добави Стоунс.