Още по темата

 

Нападателят на Милан и хърватския национален отбор Никола Калинич се отказа от сребърния си медал от световното първенство в Русия.

Припомняме, че вчера след гласуване, в което са участвали играчите и треньорите на "шахматистите", бе взето решение 30-годишният футболист също да вземе отличие, въпреки че беше изгонен от тима по време на Мондиал 2018.

"Благодаря за медала, но аз не играх в Русия", заяви Калинич пред хърватската медия "Спортске новости". Реакцията му до някаква степен е логична, тъй като той бе отстранен от тима, защото отказа да се появи като смяна в края на мача с Нигерия, спечелен с 2:0 и в крайна сметка не записа нито една минута на терена.

Официално от щаба на хърватите бяха съобщили, че причината за отказа на Калинич е нежеланието му да бъде ползван като смяна в решени вече мачове, което вбесило селекционера Златко Далич.

Макар да бе с група от само 22-ма футболисти в последните си шест мача на първенството, "Шахматистите" стигнаха до първия си финал на световно първенство, където обаче отстъпиха с 2:4 пред Франция.