Още по темата

 

Германският селекционер Йоахим Льов призна за грешките си преди и по време на световното първенство по футбол, включвайки трима нови футболисти за предстоящите мачове срещу Франция и Перу.

Защитникът Тило Керер от Пари Сен Жермен и халфовете Кай Хаверц от Леверкузен и Нико Шулц от Хофенхайм получиха първите си повиквателни, а други трима изключени от окончателния състав за Мондиала се завръщат - нападателят Нилс Петерсен от Фрайбург, крилото Лирой Сане от Манчестър Сити и защитникът Йонатан Та от Леверкузен.

Както е известно, Сами Кедира не попадна в състава, а Месут Йозил и Марио Гомес решиха да сложат край на кариерите си в националния отбор.

"Изходът от световното първенство беше жесток удар. Чувствах гняв и разочарование. Моята най-голяма грешка беше увереността ми, че ще доминираме тотално в групата. Това е на границата на арогантността", заяви селекционерът преди мачовете през септември.

"Ние обаче никога няма да променим визията ни за футбола. Просто трябва да търсим начини да бъдем по-гъвкави", добави Льов.