Когато Арсенал купи Петр Чех през миналото лято, капитанът на Челси Джон Тери прогнозира, че вратарят ще донесе на Артилеристите между 12 и 15 точки благодарение на отличните си действия. 

Вестник „Дейли Мейл” обаче изчисли, че неговият принос може да бъде още по-сериозен, след като вчера той отново се отличи с ключови спасявания, за да помогне на лондончани да не загубят визитата си в Стоук и двубоят завърши 0:0. 

Той разочарова противниците си с ключови намеси, сред които бе двойно спасяване след удари на Хоселу и Боян и това е един от двубоите, в които Чех е имал най-много работа, носейти точка на своя тим. 

Със своите действия той обаче е бил решаващ при равенството 0:0 с Ливърпул през август, при 2:1 срещу Евертън през октомври, при 1:1 срещу Тотнъм и Норич през ноември, при 3:1 над Съндърланд през декември и при 1:0 над Нюкасъл в началото на този месец. 

Без тези 10 точки Арсенал е щял да бъде едва на 6-о място в класирането, докато сега тимът е първи и по всичко изглежда, че прогнозата на Тери определено ще бъде надмината.