Играчите на Чили вдигнаха трофея в юбилейното издание на Копа Америка, но за капак обраха и всички индивидуални награди.

Над всички беше звездата на Арсенал Алексис Санчес, който беше награден със "Златната топка" за най-добър играч на турнира. 

Той гордо публикува снимка на профила си в Инстаграм, на която е захапал златния си медал, докато държи купата и индивидуалното си отличие.

Санчес игра над 100 минути във финала и беше заменен от Гато Силва, защото имаше лека травма от тренировка. 

"Нямам думи! Благодаря на съотборниците си и всички хора, които ни подкрепяха. Празнувайте, чилийци", написа Алексис.

"Златната ръкавица" за най-добър вратар отиде при чилийския страж на Барселона Клаудио Браво. 33-годишният Браво не допусна гол във финала и спаси решителната дузпа, изпълнена от Лукас Билия. В течение на турнира той записа три мача без да получи попадение във вратата си.

Нападателят на Чили Едуардо Варгас стана голмайстор на Копа Америка 2016. Той получи "Златната обувка" заради шестте си попадения.

Триумфът в юбилейното издание на турнира донесе на Чили 6.5 милиона долара от наградния фонд. За сравнение преди година чилийците прибраха 4 милиона долара за успеха си в Копа Америка 2015. 

Аржентина пък ще се задоволи с 3.5 милиона долара за второто си място. Бронзовият медалист Колумбия получава 3 милиона, а четвъртият (САЩ) - 2.5 милиона долара.