Легендата на Арсенал Тони Адамс остава песимист относно бъдещето на отбора, след като Арсен Венгер удължи договора си за още 2 години. 

Бившият капитан не е в добри отношения с французина и сега заяви, че не вижда как лондончани ще спечелят титлата, която остава голямата цел на наставника. 

„Вярвам, че този отбор няма как да спечели Висшата лига през следващите две години. Всичко е възможно да се срути около мениджъра и ако това стане би било наистина тъжно” коментира четирикратният първенец на Англия с Артилеристите. 

„Надявам се, че това няма да се случи, но се надявах, че след финала за ФА Къп той ще си каже „достатъчно” и ще намери някой друг, който да го замени. Това обаче не стана и не съм сигурен дали ще намери свой наследник за тези две години. Ако го направи ще бъде отлично” добави той. 

„За мен Венгер винаги ще остане най-добрият мениджър в историята на Арсенал и не искам той да развали това усещане. За съжаление виждам знаци за подобно нещо, за това, че той просто е пристрастен към футбола. Не искам всичко да приключи със сълзи. Това наистина би било много тъжно” изтъкна Адамс, който обясни и думите си по отношение на Венгер в своята автобиография. 

„Някои неща бяха извадени от контекста, но аз наистина го критикувах по отношение на треньорските умения. Идеята обаче бе, че той не бе най-добрият треньор, който съм имал. Той е добър наставник, не ме разбирайте погрешно. Много по-добър от мнозина, но просто не ме научи на нищо за играта. Научи ме обаче за нещата в живота. Аз продължавам да смятам, че можехме да работим добре заедно, но преди няколко години той отказа да ме върне в клуба”.