Арсенал преживя трудни моменти, но все пак се класира за следващата фаза на турнира за купата на Лигата, след като надви третодивизионния Донкастър с 1:0 у дома. 
 
Лондончани владееха инициативата през повечето време, но реализираха само един гол и можеха да се изпатят, тъй като в края гостите добри положения, от които можеха да вкарат двубоя в продължения. 
 
Началото бе много интересно, тъй като още в 1-ата минута Конголо накара Оспина да спасява опасния му удар от дистанция. Арсенал веднага отговори и Уолкот се оказа на чиста позиция, но стражът на съперника спаси с крак. 
 
Малко след това Жиру опита атрактивна задна ножица и тресна гредата, разминавайки се с феноменален гол. Все пак в 25-ата минута Санчес даде отличен пас към Уолкот, който показа отличен контрол и реализира, за да даде аванс на своя тим. 
 
До почивката Уилшър, Жиру и Уолкот не успяха да вкарат за лондончани, преди малко преди паузата Мей да пропусне за Донкастър, стреляйки покрай вратата от добра позиция. 
 
След паузата Уолкот отново не успя да вкара, когато в 50-ата минута остана сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Така лондончани не успяваха да затворят двубоя, докато гостите трупаха увереност и Роу пропусна в 54-ата минута. 
 
С приближаването на края на двубоя Донкастър усети, че може да вкара мача в продължение и сериозни притесни феновете на домакивите. В 85-ата минута Мандевил се измъкна в наказателното поле и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. При изпълнението му Блеър отправи удар с глава, при който топката кацна върху гредата. 
 
Арсенал – Донкастър 1:0
 
1:0 Уолкот 25
 
Арсенал: Оспина, Холдинг, Мертезакер, Чеймбърс (46 Да Силва), Мейтланд-Найлс, Елнени, Уилшър, Нелсън, Уолкот (76 Айоби), Санчес, Жиру
Донкастър: Лоулор, Блеър, Бътлър, Уайтман, Райт, Конголо, Мейсън, Копингър (62 Мандевил), Хютън (62 Алкок), Роу, Мей (77 Маркис)