Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино потвърди, че клубът има интерес да си върне Тио Уолкот, но не е сигурен, че това ще се случи. 

Англичанинът тотално загуби мястото си в състава на Арсенал през този сезон, като играе много малко и почти сигурно ще напусне, което може да стане още до края на месеца. 

През 2006-а Уолкот премина при лондончани именно от Саутхемптън, който сега ще направи опит да го привлече в опита да подобри позицията си в класирането. 

„Той е добър играч, но не зная какво ще се случи при преговорите. Такъв тип футболист ще има доста възможности и за нас няма да бъде лесно да го вземем. Все пак се надявам, че ще привлечем играч, който ще ни направи по-силни. Пазарът не е лесен, но работим по въпроса” заяви Пелегрино, чийто тим е 17-и във Висшата лига. 

Южняците успяха да прекъснат серията си от 9 поредни срещи без победа, след като надвиха Фулъм с 1:0 за ФА Къп, но феновете отново негодуваха, след като направи една смяна към края на двубоя, която за радост не донесе гол във вратата на Саутхемптън.