Арсен Венгер потвърди, че Арсенал е в преговори с Борусия Дортмунд за нападателя Пиер-Емерик Обамеянг. Националът на Габон е определян от медии на Острова за сигурно ново попълнение на лондончани, но мениджърът на Арсенал заяви, че все още всичко е в ранна фаза.

"Сигурни ли сте или не сте сигурни? Не знам. В момента не сме близо да сключим сделка, независимо дали това е Обамеянг или някой друг. Окончателното решение не е взето", заяви Арсен Венгер. 

На въпроса дали нападателят Оливие Жиру може да отиде в Дортмунд като част от сделка, Венгер отговори: "Преговорите не са стигнали до такъв етап".

Венгер също така говори за трансфера, който изпрати Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед в замяна на полузащитника Хенрих Мхитарян. "Ние губим играч от световна класа и печелим играч от световна класа. Колко ефективно ще бъде това? Това ще бъде в зависимост от представянето на двамата играчи". 

"Мхитарян има качествата да се интегрира в нашата игра. Той може да играе на всякакви позиции - на фланговете и в средата на терена. Мисля, че той е много гъвкав и трябва да ни помогне да бъдем много ефикасни и да продължим напред", завърши Арсен Венгер.