Арсенал допусна разочароващо поражение у дома от Йостерсунд с 1:2, но все пак продължава напред в Лига Европа благодарение на победата си с 3:0 навън в първия мач. 
 
Лондончани се оказаха с два гола пасив в средата на първата част, явно подценили съперника, но в началото на втората стигнаха до гола на успокоението. Загубата обаче със сигурност е неприятна, като единственото оправдание може да бъде предстоящия финал за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити. 

Въпреки че направи доста промени в състава си, Арсен Венгер започна с достатъчно добра селекция. Началото беше спокойно предвид случилото се в първия мач, като интересното бе, че домакините играеха в синьо, а не в традиционното червено-бяло. 

 
Гостите действаха активно и Чеймбърс блокира един опасен удар в 5-ата минута. Шведите действаха с желание, макар и да се виждаше, че им липсва класа. Лондончани пък явно бяха подценили съперника и не очакваха нещо кой знае какво. Сема също накара Оспина да се намесва. 
 
Оказа се обаче, че сериозно са сбъркали, тъй като в средата на полувремето „Емиратс” изпадна в шок! Айеш бе изведен в наказателното поле, преодоля Оспина и стреля, а Чеймбърс отклони в собствената си врата. 
 
69 секунди по-късно чудото бе факт, тъй като Йостерсунд водеше с 2:0. Сема се справи с Чеймбърс, след което реализира за ужас на феновете на домакините, макар и на трибуните да имаше доста празни места. 
 
Англичаните опитаха да отговорят, но определено личеше, че са смутени и поради тази причина чистите ситуации липсваха. Едва в 37-ата минута Уилшър изведе добре Бейерин, който обаче бе спрян от Петерсон. До почивката не се случи нищо и съвсем очаквано феновете изпратиха Артилеристите с освирквания.  
 
Веднага след паузата обаче те бяха заменени с аплодисменти, тъй като Сеад Колашинац вкара гола на успокоението. Бейерин центрира от аутлинията, гостите не успяха да изчистят добре и топката попадна в Колашинац, който без да се колебае вкара отблизо. 
 
В 55-ата минута обаче, Оспина трябваше да прави ново спосяване, след като Хопкът засече с глава, а след това Мукиби остана на чиста позиция, но вратарят на домакините го спря. 
 
Елнени пък предизвика спасяване от противниковия страж, след като домакините потърсиха още голове. Уелбек също стреля точно. С напредване на времето обаче, стана ясно, че резултатът сякаш устройва и двата тима. 
 
Все пак гостите създадоха на няколко пъти напрежение пред вратата на противника, но не стигнаха до нов гол. Победата обаче е доста престижна за шведския тим и разочароваща за Арсенал.  
 
Арсенал – Йостерсунд 1:2
 
0:1 Чеймбърс 22 автогол
0:2 Сема 23
1:2 Колашинац 47
 
Арсенал: Оспина, Бейерин, Чеймбърс, Холдинг, Колашинац, Елнени, Мейтланд-Найлс (46 Джака), Уилшър (75 Уилок), Мхитарян, Айоби, Уелбек
Йостерсунд: Кейта, Мукиби (73 Исламович), Папаянопулос, Петерсон, Видгрен, Айеш (52 Теки), Едуардс, Нури, Сема, Годос, Хопкът (81 Архън)