Преди дни офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер показа разбиране към капитана на Арсенал Пер Мертезакер, който сензационно призна, че предпочита да стои на пейката или дори на трибуните заради огромния стрес в професионалния футбол.

Разбиране към исполина обаче не демонстрира бившият играч на Байерн, Ливърпул и Манчестър Сити Дитмар Хаман. Според него изказванията на защитника са обида към феновете на лондончани.

"Той прави изказване, което е много учудващо за мен. Все още има договор с Арсенал и казва, че няма желание да играе, а да стои на трибуните. Но клубът му плаща заплата, а той носи отговорност", коментира Хаман.

"Смятам това за неуважение към феновете, съотборниците и треньора. В момента Арсенал е затънал до шия и точно в този момент един от капитаните  казва, че вече не иска да играе за клуба."

"Съмнявам се, че това е примерът, който трябва да се дава на младите футболисти. Всеки приема напрежението по различен начин. Все пак е добре да се осъзнае, че професионалните футболисти не са машини", допълни анализаторът.