Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкритикува останалите отбори във Висшата лига, които гласуваха срещу въвеждането на системата за видеоповторения (VAR) от следващия сезон.

Френският специалист е разочарован, че английските клубове не са посмели да направят решителна крачка в промяната на футболните правила.

"За съжаление, Висшата лига отново реши да отложи въвеждането на VAR и лично аз смятам, че това е много лошо решение. Да, бих искал тя да се появи през следващия сезон, защото Висшата лига е създадена от хора с прогресивно мислене, които искат да бъдат пред останалата част на Европа. 

И това работеше. Като цяло, аз смятам, че решението ни оставя след останалия свят. Съдбата на всеки голям мач през този сезон се определя чрез грешки, които можеха да бъдат избегнати чрез внедряването на тази система. 

Особено в сблъсъците между Манчестър Сити и Ливърпул в Шампионска лига. Младото поколение е свикнало с VAR и сега те могат да ни изоставят и да преминат към други лиги, които използват тази система", каза Венгер.

Припомняме, че системата вече се ползва в няколко първенства и е приета със смесени чувства, като някои се съмняват в нейната ефективност. На заседание на Изпълкома на ФИФА през миналия месец пък стана ясно, че VAR ще се използва и на Мондиал 2018.