Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън определи Арсен Венгер като свой приятел. По-рано днес мениджърът на Арсенал заяви, че напуска поста си в края на сезона, след като прекара на него почти 22 години. През по-голямата част от тях Венгер и Фъргюсън бяха в пряк сблъсък като водачи на два от най-големите отборит в Англия.

"Наистина съм щастлив за Арсен Венгер", каза шотландецът пред сайта на Манчестър Юнайтед.

"Имам огромен респект към него и към работата, която свърши в Арсенал. Доказателство за неговия талант, професионализъм и решителност е, че той успя да посвети 22 години от живота си на работата, която много обича. В епоха, когато футболните мениджъри често остават само по един или два сезона, това показва какво постижение е да служиш толкова дълго време в клуб като Арсенал".

"Доволен съм, че той обяви, че напуска на този етап от сезона, тъй като ще може да получи изпращането, което наистина заслужава. Той е без съмнение един от най-големите мениджъри на Висшата лига и се гордея, че бе мой съперник, колега и приятел", заяви Фъргюсън

Следващият домакински мач на Манчестър Юнайтед е точно срещу Арсенал на Арсен Венгер, като мачът на 29 април ще бъде 60-ият за французина срещу "червените дяволи". В първите 59 Венгер има 18 победи, 15 равенства и 26 загуби.