Арсенал - Уест Хям, отложен мач от 34-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 21.45 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Гибс, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Росицки, Рамзи, Касорла, Фламини, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом
Нападатели: Жиру, Подолски, Саного
 
Под въпрос: Косиелни, Росицки, Монреал, Окслейд-Чембърлейн, Рамзи
Контузени: Гнабри, Уилшър,  Уолкът, Йозил, Диаби
Извън групата: Бендтнер

 

ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Уест Хям в отложен мач от Висшата Лига. "Артилеристите" трябва да пренасочат фокуса си към първенството само три дни след като достигнаха финала за купата на Англия.

През уикенда те отстраниха с големи мъки представителя на Чемпиъншип Уигън след 120 минути игра и изпълнение на дузпи накрая. Успехът остави феновете на Арсенал със смесени чувства, тъй като от една страна бе постигната целта и най-накрая тимът ще се бори за трофей. От друга страна обаче представянето за пореден път бе разочароващо.

Разбира се, подценяването на съперника може да е изиграло известна роля, но същото може да се каже сега и за Уест Хям. "Чуковете" обаче са много корав отбор и до голяма степен си гарантираха оцеляване във Висшата Лига.

Преди мача мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се опита да предизвика сред играчите си същото ниво на концентрация като миналата година, когато със силен финален спринт тимът влезе в четворката. Сега той обясни, че Шампионската Лига е изключително важен турнир за него и призова играчите си да мислят за това колко много обичат да играят в големи европейски мачове, за да си гарантират това и през следващия сезон.

Макар в последните седмици формата на домакините да спадна леко, те продължават да са много стабилни на своя "Емиратс". След загубата от Астън Вила в първия кръг те са без загуба, като имат 10 победи и 5 равенства.

В директните мачове срещу Уест Хям пък те нямат загуба в 11 поредни мача, от които 9 победи и 2 равенства. В последните си шест мача пък те имат шест победи.В лондонските дербита Арсенал се представя доста добре, като е спечелил 22 точки през този сезон.

Сериозен проблем за Арсенал обаче представлява умората от мача в събота, както и многото контузени футболисти. Сред здравите обаче са Санти Касорла, Лукас Подолски и Оливие Жиру, който започна като резерва срещу Уигън. А те имат общо 7 гола в последните си три мача срещу Уест Хям.

Защитата на Арсенал като цяло е стабилна, особено срещу по-малките отбори. В последните си три мача обаче тя е допускала по един гол. Интересното е, че последните три мача на Уест Хям завършиха при резултат 2:1 (две победи и една загуба). Така нищо чудно и тази вечер мачът да завърши така.


Резултат: 2:1