Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е имал възможността да привлече Кристиано Роналдо преди години. Оказва се, че французинът е искал да вземе в Лондон и другата голяма суперзвезда на световния футбол Лионел Меси.

"Сеск Фабрегас беше доведен в Арсенал и ние трябваше да го убедим да подпише. Срещнах се с родителите му, а по същото време имахме интерес към меси и Пике. Опитахме са да ги вземем тримата в пакет, но нещата не проработиха. Успяхме със Сеск, който е изключителен играч. Роден е с мозък за футбол", коментира Венгер.

"Нещата с Меси и Пике не се получиха заради агентите. Смятам, че имаше нещо общо с "Найк", който искаше Пике да отиде в Манчестър Юнайтед. Що се отнася до Меси, разбира с, че Барселона не искаше да го губи и му отправи оферта, с която го задържа в клуба."

"Наистина нямам представа дали тогава Меси е проявявал интерес. Така и не получих възможността да се доближа до него и да форсирам сделката, защото Барселона спря всичко още в самото начало", добави французинът.