След 17 години в клуба Джак Уилшър ще напусне Арсенал в края на месеца, когато договорът му изтича. Това потвърди самият футболист, който бе приел да получава по-ниска заплата, но въпреки това да поднови контракта си. 

След разговори с новия треньор Унай Емери обаче, той бил информиран, че игровото му време ще бъде значително намалено и това го накарало да вземе решението за раздяла. 

"Мога да потвърдя, че ще напусна Арсенал, когато договорът ми изтече в края на месец юни. След последната среща с новия мениджър Унай Емери останах с ясното съзнание, че нямам избор и да взема решение, дължащо се изцяло на футболни причини" написа Уилшър в Инстаграм. 

"Водех разговори с клуба от няколко месеца, за да преподпиша и винаги съм искал да остана. Затова и приех значително по-ниска заплата. След последната среща с новия треньор обаче, ми бе потвърдено, че времето ми на терена ще бъде сериозно намалено, ако остана. При това положение нямам друга опция, защото искам да играя футбол" добави той в изявлението си. 

"Преживях невероятне времена в Арсенал и тук срещнах приятели за цял живот. Спомените от престоя ми в клуба ще останат завинаги. Благодарен съм за всичко, което получих през тези 17 години, най-вече на Арсен Венгер и екипа му, на своите съотборници и на всички в академията, които ми помогнаха да изпълня мечтата си и разбира се на феновете, на които няма да мога да се отблагодаря за обичта, която получих". 

"Уважавам и г-н Емери за неговата честност и му желая всичко най-хубаво в бъдеще. Чувствам се отлично и ще продължа да работя, за да съм в максимално добра форма за новия сезон" добави още Уилшър. 

От Арсенал излязоха със специални благодарности към полузащитника, от когото се интересуват няколко английски клуба, както и такива от чужбина.