Руският милиардер Алишер Усманов проучва възможността да продаде дела си в "Арсенал", твърди източник, близък до бизнесмена, пред "Файненшъл таймс". Той притежава 30% от акциите на английския клуб, но се е примирил, че мажоритарният акционер Стан Крьонке няма да му позволи да придобие "Арсенал".

В продължение на няколко години Усманов опитваше да придобие по-голям дял от клуба, но в крайна сметка през 2011 г. взе властта, пише "Дневник".

"Господин Усманов е наистина разочарован, че Крьонке не иска да продава. Той вече е готов да излезе от управлението и да се раздели с дела си", коментира запознат с делата на руснака.

През октомври 2017 г. Усманов отхвърли оферта на Крьонке на стойност 525 милиона паунда за 30-те процента акции. Няколко месеца по-рано обаче руският бизнесмен получи отказ на своето предложение от 1.3 милиарда паунда за акциите на американеца, които са 67%.

Усманов е готов да продаде на всеки, само не и на Крьонке. Руснакът е склонен да се раздели с акциите си, ако намери човек, "който споделя неговата визия за развитието на "Арсенал".