Петер Чех ще бъде на вратата на Арсенал и в предстоящото дерби срещу Челси в събота, потвърди мениджърът Унай Емери. 

Ветеранът получи критики за представянето си срещу Манчестър Сити, а и през лятото лондончани купиха Бернд Лено за 22 милиона паунда. Чех обаче запази титулярното си място и бе много активен в стремежа на наставника топката да се разиграва, но все пак загуби топката 11 пъти. 

„Много съм доволен от неговото представяне. Мисля, че той има опит и качества, които трябва, а освен това в отбора е и Бернд Лено. И двамата са важни, като притежават различни характеристики. В събота обаче ще започне отново Чех, тъй като аз вярвам в него дори и да не се представя на най-добро ниво“ заяви Емери, който отнесе доста критики след дебюта си. 

„В крайна сметка имаш нужда от повече време, за да изградиш стила, който искаш. Първият двубой ни даде повече информация за това какво трябва да подобрим. Необходимо е обаче да продължим по своя начин и да се стремим да правим разликата. За мен най-важното е футболистите да знаят какво е позитивното, което са направили, както и това, което трябва да подобрят“ добави той.