Челси - Арсенал, двубой от 7-ия кръг на английската Висша лига, 18:00 часа българско време, стадион "Стамфорд Бридж".


Челси

Вероятен състав: Чех - Иванович, Тери, Алекс, Коул - Есиен, Микел, Рамирес - Анелка, Дрогба, Малуда

Резерви: Търнбул, Ферейра, Брума, Ван Аанхолт, Жирков, Макикрън, Борини, Какута, Стъридж

Контузени: Бенаюн (прасец, 16 окт), Калу (бедро, 16 окт), Лампард (слабини, 16 окт), Босингва (коляно, 16 окт)

Наказани: няма

Голмайстор: Малуда - 6 гола


Арсенал

Вероятен състав: Фабиански - Клиши, Кошчиелни, Скилачи, Саня - Насри, Уилшеър, Сонг, Диаби, Аршавин - Чамак

Резерви: Шжесни, Росицки, Вела, Денилсон, Джору, Ебуе, Ийстмънд, Емануел-Томас, Лансбъри

Контузени: Алмуня (лакът, 16 окт), Бендтнер (слабини, 16 окт), Вермаелен (ахилес, 16 окт), Фабрегас (сухожилие, 16 окт), Уолкът и Ван Перси (глезен, 23 окт), Гибс (бедро, 23 окт), Рамзи (счупен крак, ноември)

Наказани:  няма

Голмайстор: Уолкът - 4 гола


Прогноза на Gol.bg:

Едни от най-изразителни победи на Челси през изминалия сезон дойдоха именно срещу Арсенал. Тогава Дрогба наниза в двата мача общо четири гола и днес отново ще бъде на терена.

За капак задачата пред Венгер става дваж по-сложна, тъй като може би най-стабилният му централен бранител Томас Вермаелен е контузен, което пък ще улесни значитлено Дидие.

Челси има и допълнително предимство от факта, че играе у дома, макар че през миналата кампания по-убедителната победа бе записана на "Емирейтс" - 3:0.

В средата на терена днес ще липсват две ключови имена, които са способни да променят хода на събитията в полза на своите отбори - Франк Лампард и Сеск Фабрегас.

Определено обаче Венгер има по-голям избор относно халфовата линия, за разлика от Анчелоти, който при контузиите на Бенаюн и Босингва има само младоци на скамейката. Един от тях, Макикрън, може и да се окаже скоро новото голямо име, тъй като вече на няколко пъти загатна за невероятния си талант.

Без съмнение, на "Стамфорд Бридж" ни очаква жестока битка и сякаш повечето факти накланят везните в полза на Челси. Това и е хубавото обаче на Висшата лига, че всяка една прогноза може да бъде смляна на пух и прах.

И все пак, екипът ни предпочита да се придържа към статистиката и основните аргументи, които без съмнение са в полза на "сините". Едно е сигурно, който пръв завоюва средата на терена, той ще спечели този мач.

Челси показа вече, че умее да играе и на контрааатака, което е допълнителен плюс, предвид некачествената защита на "артилеристите", но с Есиен в полузащита, домакините имат всички шансове да наложат своето темпо от самото начало.

Нека не забравяне и равенството на Юнайтед от вчера, което допълнително ще нахъса и двата отбора за победа, защото тя ще ги изведе на ценни точки пред "червените дяволи".


Резултат

Челси - Арсенал 3:1