Нюкасъл – Арсенал, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Джеймсис Парк“, 17,00 часа

Прогноза

Въпреки преживяното разочарование и отпадането от Шампионската лига срещу Монако, Арсенал ще се завърне на домашна сцена амбициран да продължи силното си представяне. На Лазурния бряг се видя, че поражението от френския тим през февруари е било по-скоро случайност, отколкото закономерност. 

Лондончани са във форма, като спечелиха 13 от 15 двубоя от Нова Година, като в първенството са 8 от 9. Това ги прати на точка от втория Манчестър Сити. Разликата до лидера Челси също спадна до 7, макар че все още е рано да се говори за нещо повече. 

Сега предстои визита в Нюкасъл, който е с 3 загуби в последните си 4 мача, има сериозни проблеми с контузени и наказани играчи и на своя стадион спечели само един от последните си 5 двубоя. 

Това прави хората на Арсен Венгер абсолютни фаворити в сблъсъка, като освен това Артилеристите са в серия от 6 поредни успеха над Свраките, при които вкараха 18 гола. Вярно е, че преди малко повече от 4 години Нюкасъл стигна до фантастично 4:4 след 0:4, но сега точката ще изглежда като сензация. 

Оливие Жиру вкарва редовно  напоследък, като има 8 попадения в 11 срещи, а Алексис Санчес заедно с хората от халфовата линия, трудно могат да бъдат спрени, така че отбраната на Нюкасъл не я чака нищо добро.  

Вярно е, че във Висшата лига всичко е възможно, но настоящото състояние на отборите и класата на Арсенал значително накланя везните в полза на гостуващия тим, който по традиция в последните години завършва силно сезоните, така че сега би трябвало да стигне да поредната си победа. 

Групата на Нюкасъл: 

Вратари: Крул, Елиът
Защитници: Янмаат, Уилямсън, Р. Тейлър, Сатка, Стери
Халфове: Анита, Колбак, Сисоко, Гуфран, Кабеля, Амеоби, Обертан, Хонас, Кемен
Нападатели: Ривиер, Айосе Перес, Армстронг

Наказани: Колочини, Сисе
Контузени: С. Тейлър, Дъмет, Айдара, Тиоте, Абейд, Де Йонг, Аарънс

Групата на Арсенал: 

Вратари: Оспина, Шченсни
Защитници: Монреал, Кошчелни, Мертезакер, Бейерин, Чеймбърс, Гибс, Габриел
Халфове: Коклен, Касорла, Йозил, Санчес, Рамзи, Фламини, Росицки
Нападатели: Уелбек, Жиру, Уолкот

Контузени: Артета, Окслейд-Чембърлейн, Уилшър, Дебюши

Резултат: Нюкасъл – Арсенал    0:3