Арсенал очаквано постигна лесна победа над украинския Ворскла с 4:2 в първия си мач от група Е на Лига Европа. Пиер-Емерик Обамеянг вкара на два пъти, а по веднъж реализираха Дани Уелбек и Месут Йозил. 

Пред полупразните трибуни на „Емиратс“, домакините нямаха никакви проблеми, въпреки че Унай Емери направи цели 8 промени в състава си от предишния двубой миналия уикенд. Те поведоха с 4:0 преди да получат две попадения в последните минути. 

Артилеристите имаха контрол върху мача още от началото, но може би бяха подценили съперника и направиха пробива чак в 32-ата минута. Тогава Хенрих Мхитарян напредна и подаде на Айоби вляво, който пък намери отлично Обамеянг и той реализира. 

До почивката нов гол не падна, но скоро след нея Арсенал отново се разписа. Мхитарян копна топката и Дани Уелбек бе на точното място, за да отбележи с отличен удар с глава. 

В 56-ата минута Обамеянг направи преднината класическа с втория си гол в двубоя. Той получи от Мхитарян, пусна топката през краката на съперник, след което реализира със силен удар. 

Влезлият от пейката Месут Йозил направи 4:0 в 74-ата минута, след като вратарят Шуст атакува Лихтщайнер в наказателното поле, топката обаче отскочи към германеца, който я прати в празната врата. 

Малко след украинците стигнаха до почетен гол, когато Лихтщайнер не успя да се справи при една ситуация и Чеснаков го постави под напрежение, за да отбележи, което обаче не се оказа последния гол в мача, тъй като в добавеното време Шарпар направи поражението още по-почетно за гостите, макар и в ситуацията да останаха сериозни съмнения за засада. 

Съставът на Арсенал: Лено, Лихтщайнер, Папастатопулос, Холдинг, Монреал, Торейра (57 Гендузи), Елнени, Уелбек, Мхитарян, Айоби (70 Смит-Роу), Обамеянг (57 Йозил)