Арсенал постигна успех с 2:0 над Евертън в среща от 6-ия кръг на Висшата лига и след спечелените три точки тимът на Унай Емери заема 6-ото място в класирането с актив от 12 пункта.

Това е и пета поредна победа във всички турнири за лондончани, които вече навлязоха в страхотна форма под ръководството на новия си испански наставник. 

"Карамелите" пък са 12-и с 6 точки след загубата. 

Попаденията за столичани бяха дело на Лаказет и Обамеянг в 56-ата и 59-ата минути на срещата. Попадението на габонеца бе от засада.  


Срещата започна много активно и за двата тима и темпото на игра през първите минути бе доста високо. Малко след началото на срещата Монреал бе близо до гола, но ударът му бе отразен от Пикфорд.

В 21-ата минута и Чех трябваше да се намесва. Той отрази хубава тупалка на Ричарлисон и в крайна сметка запази мрежата си "суха", като до полувремето чешкият страж имаше още малко работа и спаси два удара.

Малко преди почивката пък Обемаянг можеше да се разпише, но ударът му срещна гредата. 

В крайна сметка не се стигна до никакви голове през първото полувреме, макар че и двата тима имаха своите ситуации да реализират.

Головете обаче дойдоха след почивката и десет минути след подновяването на играта Арсенал откри. Лаказет откри в 56-ата минута, след като получи хубав пас от Рамзи и с прекрасен удар вкара кълбото в горния ляв ъгъл на противниковата врата.

Само три минути след това интригата в този мач на практика бе "убита", след като и Обамеянг записа името си сред голмайсторите.

В 59-ата минута Оба получи от Рамзи и макар в ситуацията да имаше засада реферът си замълча. Той вкара от близка дистанция и удвои аванса на домакините.

В 70-ата минута "карамелите" можеха да се върнат в мача, но Чех спаси удар на Кийн и на практика запази аванса на тима си от две попадения.

В минутите до самия край не паднаха повече голове, а Чех спаси много силен удар на Тосун малко преди края, а пък Дин нацели греда за "карамелите".

АРСЕНАЛ - ЕВЕРТЪН 2:0
1:0 Лаказет 56
2:0 Обамеянг 59

Арсенал: Чех, Мустафи, Сократис (39 - Холдинг), Монреал, Бейерин, Джака, Торейра, Рамзи (80 - Уелбек), Йозил, Обамеянг (69 - Иуоби), Лаказет

Евертън: Пикфорд, Кийн, Зума, Кени, Дин, Гай, Дейвис, Уолкът (72 - Бернард), Сигурдсон, Ричарлисон, Калвърт-Люис (72 - Тосун)