Легендата на Арсенал Иън Райт сподели, че "артилеристите" имат пълното право да отстояват своята позиция в преговорите за нов договор с халфа Аарън Рамзи. Престоят на уелсеца на "Емиратс" очевидно е към своя край, след като в края на миналия месец лондончани оттеглиха офертата си към него за нов договор.

"Длъжен съм да застана на страната на Арсенал, тъй като те взеха подобно решение заради начина, по който изпуснахме голямо количество играчи по подобен начин. Разбира се, че от клуба искат Рамзи да остане, но трябваше да действат по подобен начин.

Но ако трябва да говорим по отношение на едно константно представяне, на това да прави разликата, когато е необходимо. Кога за последно той направи нещо такова? Дали клубът е склонен да му плаща парите, за които той настоява, когато разполага с играч като Айоби, който тепърва пробива?

В последните няколко мача, в които той се появи като смяна и то тъкмо за сметка на Рамзи, младокът оказа влияние. Може би мениджърът Унай Емери вижда точно това”, каза Райт пред ВВС.

От юни 2008 година до сега Рамзи записа на сметката си 338 мача, в които отбеляза 59 гола. Последното му попадение за "артилеристите" бе в неделя при победата с 5:1 над Фулъм във Висшата лига.