Арсенал - Лестър, среща от 25-ия кръг на Висшата лига, стадион "Емирейтс", 21:45 часа българско време.

Групата на Арсенал за мача: 

Вратари: Шчесни, Оспина, Мартинес,

Защитници: Гибс, Косиелни, Мертезакер, Чембърс, Монреал, Бейерин

Полузащитници: Фламини, Йозил, Рамзи, Касорла, Росицки, Коклен

Нападатели: Алексис Санчес, Жиру, Уолкът, Кемпбъл, Уелбек

Контузени: Уилшър, Диаби, Артета, Дебюши, Окслейд-Чембърлейн

Прогноза на Gol.bg:
Звездата на домакините Алексис е готов да се завърне в игра днес, след като успя да се възстанови от травмата си. Окслейд-Чембърлейн, Уилшър, Диаби, Артета и Дебюши обаче останаха извън групата заради различни контузии.

За гостите Хут се завръща в строя, след като бе наказан за два мача, но пък стражът Шмайхел е със счупен крак и няма да играе още дълго време. Освен това Ууд се бори с травма в глезена и също няма да е на линия за днешната среща.

Доста интересно е да се отбележи за статистиката, че има четирима изгонени футболисти в последните шест мача между тези два отбора. 

Статистиката говори сама по себе си - Арсенал няма загуба в последните си 21 мача срещу Лестър във всички турнири, като отборът е записал в тези срещи 15 победи и 6 ремита.

"Лисиците" пък нямат победа над лондонски клуб от последните си 17 мача във Висшата лига срещу столичани и отборът има само една победа на чужд терен през настоящата кампания - с 1:0 срещу Хъл Сити.

Формата на домакините е доста добра и те имат 4 победи и 1 загуба в последните си 5 мача от всички турнири, докато Лестър е записал 2 победи за същия брой срещи.

При успех днес Арсенал има шанс да пробие в топ 4, макар и може би временно. Нашата прогноза е победа с два гола за лондончани.

Резултат: Арсенал - Лестър 2:0